Blockchainbeleggen.nl is voor iedereen die geïnteresseerd is in crypto; beleggers, anarchisten, Bitcoinbelievers, spaarders, traders en gamers. Kortom voor jou natuurlijk!

Bitcoin

Alles is begonnen met Bitcoin, daarom begint de reis van elke blockchainbelegger met Bitcoin. Met Bitcoin kun je een gevoel krijgen voor wat Blockchain betekent. Als lezer krijg je een beeld bij een decentrale boekhouding.

Daarnaast staat Bitcoin symbool voor store of value, als een soort digitaal goud. Wanneer de wereldvaluta het lastig krijgen, is Bitcoin een veilige haven. En het is net ze snel als e-mail over de wereld te sturen; niet te stoppen; vrij van tussenpersonen.

Ethereum

Daarna komt de halte Ethereum. Bij Ethereum staat decentraal organiseren voorop. Store of value is ondergeschikt. Waarde wordt gecreëerd door samenwerkingsverbanden; door nieuwe business modellen, gestoeld op plaatsonafhankelijke, decentrale netwerken. Zo’n samenwerking uit zich in een smart contract, waar deelnemers waarde inbrengen en binnen gestelde regels invloed uitoefenen op de uitvoering van het contract.

Alle andere blockchaininitiatieven en tokens liggen ergens tussen Bitcoin en Ethereum in. We zullen uitleggen hoe ze zich verhouden tot deze basis munten.


Blockchainbeleggen.nl is een informatieve nieuws website van Bitmymoney