Lees eerst onze checklist voordat je je laat verleiden tot een investeringsvoorstel. In deze checklist zijn signalen opgenomen die kunnen wijzen op oplichting.

1) Gegarandeerde winsten in de toekomst

Geen enkel investeringsvoorstel kan je winsten garanderen! Er is altijd een risico en je kunt je inleg verliezen.
Vaak worden hier mooie verhalen verteld van mensen die heel veel geld hebben verdiend. Dit zijn het inderdaad, verhalen en niet te controleren.

2) Waarschuwingen op Internet

Als je zoekt op Internet met het investeringsvoorstel en het woord scam of oplichting, dan kun je ervaringen van anderen lezen. Als zij zijn opgelicht is er grote kans dat dit investeringsvoorstel een oplichting betreft.

3) Niet onder toezicht

Fraudes worden vaak opgezet in een beleggingsvorm die niet onder toezicht valt. Controleer altijd vooraf of een aanbieder onder toezicht staat van de AFM. Daarnaast geeft de AFM soms waarschuwingen af. Controleer of de AFM een waarschuwing heeft afgegeven over het investeringsvoorstel van je keuze geldt dit als een rode vlag!

4) Agressieve verkooptechnieken

De mensen die je benaderen, soms vanuit een Facebook-groep,

5) Buitenlandse mensen / bedrijven

Mensen die bellen of e-mailen vanuit het buitenland of het bedrijf is uit het buitenland, zonder Nederlandse vestiging.

6) Overnemen van je computer

Als de verkopers je computer willen overnemen met TeamViewer of Anydesk of RemotePC of Chrome remote desktop, is dit een duidelijk teken dat er iets niet in de haak is. Met deze tools kunnen anderen alles doen op je computer. Doe dit niet!

7) Geen geld kunnen opnemen

Bij het investeringsvoorstel kun je alleen geld sturen en niet je geld weer opnemen. Of alleen een klein gedeelte. Er wordt beloofd dat je in de toekomst wel je geld kan opnemen.

8) Verzoek om herinvestering

Vaak beloven fraudeurs je een nog hogere beloning als je je rendementen opnieuw investeert in plaats van deze op te nemen.


Categorieën: Warnings

Verrijk je portfolio met crypto
bitmymoney logo
Beleg eenvoudig in Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Geef een reactie