Richard Groot Kormelink (60) noemt zichzelf een casinobelegger. “Maar niet een die alles op rood zet!”, vult hij snel aan. Want feitelijk is hij meer een wikker en een weger. Dat kun je uit de rest van zijn woorden opmaken.

Veel mensen kennen bitcoin als mogelijkheid om in te investeren. Maar wie doet het echt? In deze serie brengt actieve beleggers in cryptomunten in beeld. Hoe zijn ze begonnen, wat is hun strategie en hoe kijken ze naar de toekomst?

Richard heeft via Bitmymoney bitcoins gekocht toen ze in de loop van 2017 in de hype terechtkwamen. “Ik was er aanvankelijk heel actief mee, keek één of twee keer per dag, en was tevreden met het verloop. Ik ben iemand die graag snel resultaten boekt. Ik heb steeds afgeroomd en uiteindelijk €1500 tot €2000 verdiend. Ik heb nu nog zo’n €500 aan bitcoins staan.”

Schimmige zaken

Groot Kormelink, van beroep redacteur voor de zakelijke markt, heeft op kleine schaal ook reguliere beleggingen. Hij heeft zich echter nooit erg in de aard van bitcoins verdiept. Hij weet niet zo goed wat hij er van moet vinden, al beseft hij wel dat er zich soms schimmige zaken met cryptovaluta afspelen.

Ook het feit dat het onderhouden van het systeem zoveel energie kost, baart hem zorgen. Hij denkt niet dat bitcoin een belangrijke rol gaat spelen in het betalingsverkeer. “Daar gaat de koers te veel voor op en neer.”

In 2013 had Groot Kormelink gelezen dat de Winklevoss-tweeling in bitcoins waren gestapt. “Ik kende ze van de film The Social Network over de opkomst van Facebook. Ik weet nog dat ik dacht: ‘Dat zijn geen domme jongens en heel eager om Zuckerberg te laten zien dat ze ook héél rijk kunnen worden.’”

“Helaas had ik niet het lef om hun voorbeeld te volgen en heb zo mijn kans om miljonair te worden gemist. Zij zijn met geringe inzet de eerste bitcoin-miljardairs geworden. O, nu betrap ik me erop dat ik woord inzet gebruik. Nou goed, het is toch een beetje gokken?”

Codes onthouden

Wat voor Groot Kormelink ook meespeelde, was de techniek. “Voordat ik Bitmymoney ontdekte, moest je een wallet aanmaken en allerlei codes onthouden. Dat vond ik maar ingewikkeld. Maar dit is een makkelijk systeem.”

In zijn omgeving kent Groot Kormelink niemand die ook bitcoins aanhoudt. “Ik had het graag met mijn collega’s gedeeld, maar daar moet je ook voorzichtig mee zijn. Als zij ook beginnen en het gaat mis, dan kan dat de verhoudingen schaden.”

“Als speculatieve belegger heb ik er wellicht minder aan gehad dan had gekund. Misschien moet je vrouw zijn. Die schijnen meer voor de lange termijn te gaan. Aan de andere kant: ik heb op tijd verkocht. Als ik er binnenkort wat meer tijd voor heb, ga ik weer aan de slag. Ik wacht nog even tot de koers onder de €5000 duikt voor ik weer inkoop.”

Meld je aan bij Bitmymoney

Meld je nu aan bij Bitmymoney en begin ook direct


Verrijk je portfolio met crypto
bitmymoney logo
Beleg eenvoudig in Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Geef een reactie