Tegenwoordig worden er veel databases van bijvoorbeeld websites of services gehackt, en komen er email adressen van gebruikers op straat te liggen. Om deze inbraken in de gaten te houden bestaat er een website die getroffen websites en data hacks registreert.

Is jouw wachtwoord nog geheim?

Deze site heet haveibeenpwned.com. Je kunt op deze site je email adres invoeren waarna er wordt gezocht of in het verleden jouw email adres deel uitmaakte van een database die openbaar geworden is. Je ziet dan direct welke service dit is geweest, zodat je je wachtwoord aan kan passen. Mocht er in de toekomst een data hack zijn waar jouw email adres in voorkomt, ontvang je een email van deze site om je op de hoogte te brengen.

kluis

Maatregelen

Om te voorkomen dat kwaadwillenden toegang krijgen tot je wachtwoorden, raden wij altijd aan om een wachtwoordmanager te gebruiken. Deze programma’s maken complexe wachtwoorden aan, terwijl je zelf maar 1 wachtwoord hoeft te onthouden. Wachtwoordmanagers kunnen zowel op mobiel als desktop gebruikt worden. Lastpass en Onepassword zijn goede keuzes

Deze informatie is mogelijk gemaakt door Bitmymoney


Open jouw gratis crypto-rekening
bitmymoney logo
Beleg eenvoudig in Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Geef een reactie