EOS staat voor, ehm niemand weet wat de afkorting betekent… Er worden hele reddit posts aan de naam gewijd. Zo worden genoemd: End Of Slavery, Earths Operating System, End Of State en Ethereum On Steroids. De laatste lijkt eigenlijk het meest accuraat, aangezien EOS een nagebouwde versie van Ethereum is, bedoeld om een platform te zijn voor gedecentraliseerde applicaties of programma’s.

Maar juist het fundament van Ethereum, de verdeling van de macht, staat onder druk.

Wat is er gebeurd?

Een kleine groep EOS Block producers hebben besloten om zeven accounts te bevriezen die zijn aangetast door het registratieproces via phishing-scams, lees hier het hele verhaal wat precies de aanleiding was tot het bevriezen.

Dé doctrine van crypto: Niemand heeft de macht

Het feit dat een klein aantal spelers tijdens een telefonische vergadering een besluit kon nemen, heeft ertoe geleid dat verschillende crypto-influencers op Twitter vragen hebben gesteld over het gedecentraliseerde formaat van EOS.

Nick Szabo twitterde de essentie over EOS:

In EOS a few complete strangers can freeze what users thought was their money. Under the EOS protocol you must trust a “constitutional” organization comprised of people you will likely never get to know. 

Charlie Shrem twitterde:  “this is the point of crypto, no one should have that power”

@econoar, twitterde: “you can’t even make up comedy this good”

Grondwet EOS

EOS heeft op zich een leuk fenomeen geïntroduceerd, nl de EOSIO-grondwet. Deze is op moment van schrijven nog niet is geratificeerd.

De grondwet bestaat uit 20 artikelen waar de wetten van EOS worden uiteengezet, zoals dat niemand de macht mag hebben, leden elkaar niet mogen beïnvloeden etc etc. Deze actie heeft aangetoond dat de blokproducers hun eigen grondwet nu al hebben geschonden.

Status van EOS op dit moment

EOS heeft begin juni hun ICO (op Ethereum) afgerond en 4 miljard dollar opgehaald. Op 15 juni is het EOS netwerk gelanceerd. Op dit moment lijkt het EOS netwerk te werken na een pauze twee dagen na lancering.


Open jouw gratis crypto-rekening
bitmymoney logo
Beleg eenvoudig in Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Geef een reactie