In verscheidende landen in Afrika betalen de inwoners gemiddeld 27 cent per keer om hun bel- en data tegoed op te laden. Zij gebruiken hiervoor een token gebouwd op Ethereum. Het token ‘Dala’ wordt mogelijk gemaakt door Wala.

In het verleden bleek schaalbaarheid altijd een grote uitdaging, maar tot dusver lijkt alles goed te lopen bij Wala.

“We really believe cryptocurrency is what is going to drive a financial revolution in Africa. Zero-fee is the solution, but banks could not support this.” (Tricia Martinez, de CEO van Wala)

Banken rekenen in Afrika hoge vergoedingen voor dit soort kleine transacties en mensen hebben geen geen alternatief. Dit heeft Wala goed opgelost en het bedrijf groeit hard in het aantal transacties. Gemiddeld worden dagelijks 6.300 transacties door Wala afgehandeld, de meeste transacties hebben een waarde van minder dan één dollar. Deze transacties zijn afkomstig van meer dan 57.000 online portemonnees verspreidt over Zimbabwe, Uganda en Zuid-Afrika.

“They can buy airtime, data, pay their electricity bills or their kids’ school fees, not only can they do it in their country, but they can do it across 10 markets. So if you are in South Africa and your mom lives in Zimbabwe, you can buy her airtime or pay for her electricity.”

Martinez geeft aan dat mensen niet alleen kosteloos in hun eigen land voor dagelijkse dingen kunnen betalen, maar ook geld kunnen sturen naar andere landen.

Lees hier meer over het project van Wala.


Open jouw gratis crypto-rekening
bitmymoney logo
Beleg eenvoudig in Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Geef een reactie