Verge hoe het werkt

Wat is Verge (XVG)?
Verge is een cryptomunt die zich volledig inzet voor de anonimiteit van zijn gebruikers. De cryptomunt is ontworpen voor en door de cryptocommunity voor makkelijk dagelijks gebruik voor zowel particulieren als bedrijven. Verge is 100% open-source en iedereen kan helpen met de ontwikkeling van Verge. De ontwikkeling wordt gefinancierd door donaties en Verge wordt gemaakt door ontwikkelaars die dit vrijwillig doen.

Doelen van Verge
Het doel van Verge is om iedereen een veilige manier van betalen te bieden met behoud van volledige privacy van de gebruiker. Verge heeft een totale coin supply van 16,5 miljard. De actuele waarde van één Vergecoin op 16 maart 2018 is 0,025 euro. Door deze grote hoeveelheid beschikbare munten is Verge klaar voor massa-adoptie. Ook zorgt het ervoor dat je makkelijke getallen krijgt voor betalingen in tegenstelling tot Bitcoin waarbij je veel nullen achter de komma gebruikt voor kleine bedragen. Om je een beeld te geven: een kopje koffie van €2,50 is omgerekend in Bitcoin 0,000380459 BTC (Bij een waarde van 1 BTC = €6571). 

Wat gaat er nog komen?
Nog in het eerste kwartaal van 2018 zal Verge met een nieuwe website komen. Op deze website komt de nieuwe roadmap en volgens het Twitter account van Verge ook: ’groot nieuws’. Wat dit grote nieuws precies is willen ze nog niet zeggen. In het laatste kwartaal van 2018 zal Verge met RSK smart-contracts komen. RSK wil de functionaliteit en waarde van het Bitcoin ecosysteem vergroten door gebruik te maken van smart-contracts en bijna directe verwerking van transacties. Verwacht wordt, dat Verge de RSK technologie implementeert in December 2018.

Pluspunten
– Transactiekosten bedragen slechts 0,1 XVG, dat is momenteel nog niet eens een eurocent op 16 maart 2018. De gemiddelde transactiekosten van Bitcoin zijn nu 2,70 euro.
– Transacties worden verwerkt binnen 5 tot 10 seconden. Bij Bitcoin kan dit oplopen tot enkele uren.
– Verge kan 100 transacties per seconde aan. Met RSK technologie geïmplementeerd zal dit 2000 transacties per seconde worden. Bitcoin kan maar 7 transacties per seconde aan zonder het lightning netwerk.

Minpunten
– Slechte marketing, die niet altijd professioneel overkomt.
– Mist soms deadlines; zo heeft het de deadline van het Wraith-Protocol gemist op 1 Januari 2018.
– Veel slechte geruchten over Verge. Er werd gezegd dat bij transacties de IP’s gewoon te zien waren. Ook werd er gezegd dat de ontwikkelaars al weken niet met elkaar communiceerden. Dit bleek allemaal niet waar, maar heeft natuurlijk wel impact op de waarde van de coin.

Conclusie
Verge is een interessante munt met veel potentie in de toekomst door de plannen die ze op de roadmap hebben staan. Er zijn veel geruchten verspreid, maar Verge houdt goed stand. De waarde van Verge is in 2017 met ongeveer 31.000% gestegen. De munt maakt hiermee een goede indruk.  Echt interessant gaat het worden wanneer Verge de RSK Smart Contracts gaat implementeren.

Infographic over wraith protocol van Verge

Categorieën: Verge

Open jouw gratis crypto-rekening
bitmymoney logo
Beleg eenvoudig in Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Geef een reactie