Vanochtend rond 6 uur bereikte Ethereum een nieuw hoogtepunt. De op een na grootste cryptocurrency stond vandaag op een prijs van 640 dollar. Ethereum is niet de enige cryptocurrency die door het dat gaat, eerder deze week verdubbelde de Ardor al bijna in waarde. Ook Lisk, OMG  en Monero deden het goed de afgelopen tijd.

Vitalik Buterin is niet overtuigd

Vitalik Buterin bekritiseerde het bereiken van een market cap 500 miljard dollar door alle cryptocurrencies bij elkaar. Hij liet weten dat hij zich afvroeg of de virtuele valuta’s dit wel hebben verdiend. Vitalik maakte duidelijk doormiddel van veel retorische vragen dat hij vindt dat cryptocurrencies te weinig mensen hebben geholpen. Onder meer liet hij weten dat hij vindt dat het te weinig mensen heeft geholpen tegen hyperinflatie en microbetalingen. Dit was zijn bericht:

“So total cryptocoin market cap just hit $0.5T today. But have we earned it? How many unbanked people have we banked? How much censorship-resistant commerce for the common people have we enabled? How many decentralized applications have we created that have substantial usage? Low added value per user for using a blockchain is fine, but then you have to make up for it in volume. How much value is stored in smart contracts that actually do anything interesting? How many Venezuelans have actually been protected by us from hyperinflation? How much actual usage of micropayment channels is there actually in reality?”

Lees hier verder op Cryptocoinnews.


Verrijk je portfolio met crypto
bitmymoney logo
Beleg eenvoudig in Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Geef een reactie