Afgelopen zondag is de eerste exchange begonnen met het lanceren van een nieuw fenomeen: Bitcoin-futures. Cboe Global Markets, een bedrijf gevestigd in Chicago, heeft dit ontwikkeld om te kunnen speculeren op Bitcoin zonder daadwerkelijk Bitcoins te bezitten. 

Hoe werkt het?

Algemeen werken futures als een afspraak om een product in de toekomst te verhandelen. Stel je spreekt af om een stuk goud in de toekomst van een tweede partij te kopen voor de huidige kostprijs: 50 euro. Als jij denkt dat de prijs gaat stijgen is dit een goede afspraak, dan maak je namelijk winst. Crasht de koers en is het goud niks meer waard, dan maak je verlies want je moet nog steeds voor het nu waardeloze stuk goud 50 euro betalen.

Bij Bitcoin-futures werkt dit iets anders. Hierbij hoeft het product niet echt gekocht te worden en wordt er enkel gespeculeerd op de prijs. Hierdoor kun je ook winst uit Bitcoins halen als de prijs daalt.

Verschillende meningen

Veel mensen zien de futures als een mogelijkheid om geld te halen uit de ondergang van Bitcoin. Anderen zien het als een mogelijkheid om Bitcoin stabieler te maken, de meeste investeerders vinden het tot dusver echter te riskant. Op lange termijn is nog niet bekent wat voor effect de futures op Bitcoin zullen hebben, voor nu geven de futures in ieder geval een flinke boost aan de Bitcoin-prijs en het lijkt erop dat de futures voor de toekomst ten minste het bekijken waard zijn.

Lees meer over de futures op Want.nl


Open jouw gratis crypto-rekening
bitmymoney logo
Beleg eenvoudig in Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Geef een reactie