Om deze titel te begrijpen moet je weten dat Ardor het herontwerp van de NXT blockchain is, door hetzelfde ontwikkelteam. Ardor is als het ware NXT 2.0. Lees in dit artikel hoe je kunt profiteren van de lancering van de ARDR blockchain.

Het goede nieuws over de voortgang van het ontwikkelteam, de naderende release datum en de beloning met ignis voor nxt-bezitters vormen de verklaring voor de recente stijging van nxt en ardor.

Ardor is NXT 2.0

Sinds 2015 biedt NXT een tweede generatie blockchain, waar deelnemers zelf tokens op kunnen uitgeven en verhandelen tegen de nxt currency. Verhandelen op NXT gebeurt op een decentrale exchange – “DEX” in jargon – wat betekent dat de beurs onderdeel van de NXT blockchain zelf is.

Net als bij Bitcoin en Ethereum ervaart NXT het probleem van een snel groeiende blockchain. Hoe succesvoller NXT wordt toegepast, des te sneller groeit de omvang van de boekhouding. Op termijn zal dat een probleem vormen.

Om de snelle groei te ondervangen is Ardor ontworpen, waarbij de functionaliteiten van NXT zijn behouden, maar met een oplossing voor de snel groeiende boekhouding. Iedereen kan in Ardor een mini-blockchain opstarten voor eigen gebruik, child chains genaamd. Zo’n child chain is gelinkt aan de Ardor blockchain. Transacties vinden plaats op de child chain, die niet door het hele netwerk hoeft worden te bewaard. Uiteindelijke settlement van gebundelde transacties vinden in de Ardor blockchain plaats.

Efficientie

De methode met child chains maakt de boekhouding 100x efficienter en geschikt voor wereldwijd gebruik. In de woorden van de ontwikkelaars:

Ardor’s prime innovation is to split the blockchain into a main chain that is used for consensus creation only, and multiple child chains that keep separate ledgers of transactions, each child chain using its own coin/token.

Extra: gratis tokens bij splitsing

Een leuk extraatje is dat bezitters van nxt bij de splitsing ignis tokens ontvangen. Ignis is het token van de eerste child chain in Ardor, aangemaakt door het team achter NXT en ARDOR.

Op 24 december zal de blockchain van Ardor afsplitsen van NXT. Dat is ook het moment dat tegoeden uit NXT overgaan in Ardor en de ignis tokens worden verdeeld over nxt-bezitters. Zorg dus dat je ruim voor 24 december NXT in je portefeuille opneemt als je hiervan wilt profiteren.

Per 1 januari 2018 wordt de Ardor blockchain volledig operationeel.


Verrijk je portfolio met crypto
bitmymoney logo
Beleg eenvoudig in Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Geef een reactie