Afgelopen zondag lanceerde de eerste beurs ter wereld een nieuw fenomeen: Bitcoin Futures. Cboe Global Markets, een beurs in Chicago, publiceerde Bitcoin-futures om het mogelijk te maken om op de koers van Bitcoin te speculeren zonder daadwerkelijk Bitcoins te kopen.

Hoe werkt het?

Algemeen werken futures als een afspraak om in de toekomst een product uit te wisselen voor een vooraf bepaalde prijs. Dus stel je wilt een stuk goud kopen en de prijs van dat stuk staat nu op 50 euro. Als je denkt dat de prijs gaat stijgen kan je een koop-afspraak maken met een tweede partij die verwacht dat de prijs gaat dalen. Je maakt dan bijvoorbeeld een afspraak om over 2 jaar het product van de man voor 60 euro te kopen. Als de prijs dan daadwerkelijk meer is gestegen dan 10 euro maak je winst. Als de prijs minder is gestegen of zelfs gedaald maak je verlies en mag de ander het product voor een redelijk hoge prijs van jou kopen.

Bij Bitcoin-futures werkt het iets anders. Hierbij hoef je de Bitcoins niet echt te kopen en kan je enkel op de prijs investeren, maar werkt het nog wel als een weddenschap. Omdat je enkel op de prijs van Bitcoin speculeert kan je nu met futures ook winst maken als de Bitcoin daalt.

Verschillende meningen

De meningen over de Bitcoin-futures verschillen heel erg veel. Velen zien het als een manier om te profiteren van de ondergang van Bitcoin, anderen zien het als een nieuwe manier om Bitcoin stabiel te houden. De meeste investeerders vinden tot dusver de futures nog te riskant. Het moet nog blijken of de futures positief gaan uitpakken voor Bitcoin. Het lijkt in ieder geval dat de futures het bekijken waard zijn.

Lees meer over de futures op Want.nl.


Open jouw gratis crypto-rekening
bitmymoney logo
Beleg eenvoudig in Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Geef een reactie