Er staan 160.000 onbevestigde Bitcoin transacties in de wacht. Kijk hier voor de stand van zaken van dit moment. De waarde van deze transacties bij elkaar is iets meer dan één miljard euro (190.000 bitcoins). Dit betekent dat een miljard euro rondzweeft om bevestigd te worden in het Bitcoinnetwerk.

Oorzaken van de vele Bitcoin transacties

De oorzaak van de stijging van het aantal transacties ligt in een extreem groot aantal kleine transacties dat in korte tijd het netwerk wordt ingeschoten. Dit heeft alles weg van een aanval op Bitcoin, waarschijnlijke gestart door aanhangers van SegWit2x en Bitcoin Cash. De vele transacties zijn begonnen een paar dagen na het afblazen van SegWit2x (2X).
De aanhangers van Bitcoin Cash en 2X frustreren met deze lawine aan transacties het Bitcoinnetwerk en willen daarmee hard maken dat Bitcoin grotere blocks nodig heeft.

Een andere mogelijke reden achter de aanval is, om de waarde bij Bitcoin weg te trekken naar Bitcoin cash. Dit leek in eerste instantie redelijk te werken; de prijs van Bitcoin daalde 20% terwijl de prijs van Bitcoin cash verdubbelde.

De hoop is dat deze aanvallen niet lang vol te houden zijn, aangezien de vele transacties, hoe klein dan ook, samen veel geld kosten. De verwachting is dan ook dat deze aanvallen snel zullen ophouden en dat het aantal onbevestigde transacties dan weer fors daalt.

Bekijk hier de niet-bevestigde transacties en de waarde van betrokkenen bitcoins.

 

Categorieën: Bitcoin

Verrijk je portfolio met crypto
bitmymoney logo
Beleg eenvoudig in Bitcoin, Ethereum en Litecoin

3 reacties

Thomm · 20 december 2017 op 14:31

Yeah right, een gemiddelde transactie waarde van 1,1875 BTC (190.000/160.000) is een aanval op het netwerk.

Thomm · 20 december 2017 op 14:36

Op dit moment staan er 220k+ transacties in de wachtrij met een gemiddelde waarde van ~5500 euro per transactie

    Thomm · 20 december 2017 op 14:37

    De aanval duurt dus al meer dan een maand

Geef een reactie