Loop onderstaande punten langs, voordat je je laat verleiden tot een cloud mining contract. Elke JA in onderstaande lijst telt als een waarschuwing.

1) Geen open mining adres / geen selecteerbare pool

Een cloud mining bedrijf dat jou niet direct de hashrate laat zien van jouw pool naar keuze en niet kan aantonen dat het daadwerkelijk bitcoins mint, is zeer waarschijnlijk een scam. Er is geen reden om het mining adres te verbergen. Niet één.

2) Geen goedkeuring van een asic vendor

Asic vendors zullen graag een eenvoudige post maken om aan te laten zien dat het bedrijf een significante klant is van hen. Het is gratis reclame voor hen en het helpt klanten klanten hun bedrijf te groeien, dus is er absoluut geen reden dat ze dat niet  zouden doen. Als een (cloud) mining bedrijf geen een asic vendor zover krijgen een post te maken van goedkeuring, moet je aannemen dat zij geen hardware hebben om mee te minen.

3) Geen relevante foto’s van hun hardware en datacenter

Er is geen reden om dergelijke foto’s niet te verstrekken, behalve natuurlijk, als er niks is om foto’s van te maken. Let wel op: foto’s kunnen vervalst zijn. Foto’s bewijzen geen eigendom. Dus alle criteria genoemd hier, zijn op zichzelf veruit onvoldoende bewijs.

4) Open eindige IPO / fractionele omgekeerde mining risico

Tenzij de cloud mining wordt beheerd door de asic vendor zelf, kan je niet onbeperkt hash rate verkopen. Hardware kost meestal een lange tijd om te bestellen, bezorgd te worden en te implementeren op een locatie. Elk bedrijf dat de verkoop niet beperkt of niet bekend maakt hoeveel hashrate ze verkocht hebben vs wat ze (aantoonbaar) hebben geïmplementeerd, moet als verdacht moeten worden gezien.

5) Doorverwijs programma’s en sociale netwerken

Doorverwijs programma’s, met name degene die bijna 10% betalen, zijn een grote rode vlag. De mining markt bestaat uit zeer dunne marges. Geen echt bedrijf kan het zich veroorloven 10% te betalen aan doorwijzing programma’s op mining contracten. Doorverwijs programma’s werken een ponzi in de hand: het brengt snel nieuwe deelnemers. Vertrouw een doorwijzingslink niet, ook niet als deze in de signature staat van iemand die je kent.

6) Anonieme operatoren

Als de operatoren zich verschuilen achter whoisguard, geen bewijsbare identiteit bieden en zeker wanneer, zoals in sommige cloud mining situaties, ze aantoonbare false ID’s of bedijf registraties gebruiken, moet je wel gestoord zijn ze te vertrouwen met je geld.

7) Geen uitgangs strategie

Als je je positie niet kan verkopen, kan je je geld er niet uit halen. Dat is de ideale situatie voor Ponzi en staat de fraude toe om voor een lange periode actief te zijn.

8) Bonus punt voor “gegarandeerde winst”

Als er winst gegarandeerd wordt, bijvoorbeeld 1% per dag, dan weet je zeker dat het een Ponzi is. Zekere winst bestaat niet als het aankomt op mining. Niemand weet hoe het netwerk zal evalueren, hoe snel de difficulty zal toenemen of wat de prijs van bitcoin zal doen. Als iemand zeker was van flinke winstpercentages, zouden ze jouw geld niet nodig hebben (en jou de winst niet geven).


Verrijk je portfolio met crypto
bitmymoney logo
Beleg eenvoudig in Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Geef een reactie