Het duurde 27 jaar voor het Intergovernmental Panel on Climate Change een overeenkomst wist te sluiten met alle landen van de wereld over klimaatverandering. De reden voor deze lange termijn waren niet de oplossingen die wetenschappers aandroegen, maar het gebrek aan  vertrouwen in elkaar, door mensen, bedrijven en overheden.

Aangezien er geen internationale autoriteit is die alle overheden aanstuurt, moeten bedrijven en overheden hun eigen groei beperken en erop vertrouwen dat anderen hetzelfde zouden doen.

Nu de doelen van het klimaatakkoord van 2015 onder druk staan,  als gevolg van de terugtrekkende beweging van de Verenigde Staten, is het misschien tijd voor een nieuw akkoord waarbij de blockchain kan helpen. Blockchains kunnen geen elektrische energie ontwikkelen of een auto ontwikkelen met als brandstof waterstof. Waar het wel kan helpen is met gedecentraliseerd vertrouwen.

De kern en het vernieuwende van de blockchain is dat het vertrouwen tussen mensen én het stimuleren van collectieve actie samenbrengt.  In plaats van vertrouwen in een centrale instantie, kunnen klimaatakkoorden ook gesloten worden door middel van smart contracts.

Lees hier het hele artikel 


Open jouw gratis crypto-rekening
bitmymoney logo
Beleg eenvoudig in Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Geef een reactie