Op 1 augustus rond 14.20 uur splitst Bitcoin Cash (BCC) zich af van Bitcoin. Bitcoin Cash is een initiatief van Chinese miner Bitmain, die niet tevreden is met de keuzes binnen Bitcoin. Bitcoinbezitters ontvangen vanaf dat moment voor elke bitcoin ook één Bitcoin Cash munt in de afgesplitste blockchain. De meeste grote exchanges zoals Poloniex, Bitstamp en ItBit ondersteunen Bitcoin Cash vooralsnog niet. Op enkele exchanges, zoals Kraken en Bitfinex, zullen gebruikers vanaf 2 augustus BCC kunnen verhandelen.

Op exchanges is het op 1 augustus niet mogelijk bitcoins te storten of op te nemen, om te garanderen dat de boekhouding klopt ten tijde van de fork.

Lees verder op Bitcoin.com


Verrijk je portfolio met crypto
bitmymoney logo
Beleg eenvoudig in Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Geef een reactie